Suroviny:
- 300 g hladkej múky
- 200 g masla
- 75 g práškového cukru
- 1 žĺtko
- štipka soli
- kôra z citróna
- 125 g mletého maku
- 30 g kryštálového cukru
- 0,75 dcl mlieka
- kôra z citróna
- hrsť hrozienok
- 2 PL medu
Postup:
Zmiešame si maslo, cukor, žĺtko. Pridáme kôru z citróna, soľ a múku a dobre vymiešame. Necháme 30 minút v chlade.
Mlieko si zohrejeme, pridáme cukor, med, hrozienk, kôru z citróna, stiahneme z ohňa. Pridáme pomletý mak a necháme vychladnúť.
Cesto si vyvaľkáme na hrúbku 6-7 mm, narežeme 4 rovnaké pásy (8cm široké, 26-28 cm dlhé). Naplníme ho plnkou, opatrne zvynieme a nakrájame na rovnaké obdĺžniky-tehličky.
Preložíme ich na papier na pečenie a pečieme pri 170 C, približne 15-17 minút do ružova. Ešte teplé ich obalíme v práškovom cukre.
Tip:
Hrozienka môžeme pred plnením nechať pár hodín napučať v rume 🙂