Suroviny:
na cesto:
- 300 g hladkej múky
- 100g práškového cukru
- 2 PL rumu
- 2 vajcia
- 1 PL medu
- 1 lyžicka sóda bikarbóny
- 50g Hera
na plnku:
- 200 g Hera
- 150 g práškového cukru
- 1 liter mlieka
- 2 žĺtka
- 4 PL polohrubej múky
- 2 balíky prášku- zlatý klas
- 2 PL rumu
- 2 smotany na šľahanie
- vanilkový cukor
Postup:
Z prísad si vypracujeme hladké cesto, ktoré si rozdelíme na dve rovnaké časti. Rozvaľkáme ich na papieri na pečenie na veľkosť plechu, popicháme vidličkou a upečieme do ružova.
Dáme si variť mlieko. V miske si zatiaľ vymiešame žĺtka, cukor, múku a zlatý klas a pridáme trochu mlieka, aby sa nám hmota ľahšie vymiešala. Zhomogenizovanú hmotu vlejeme do teplého mlieka a uvaríme puding, pridáme rum a necháme vychladnúť. Po vychladnutí spojíme puding s vyšľahaným maslom.
Plnkou potrieme plát, na pudingovú plnku navrstvíme vyšľahanú šľahačku s cukrom a prikryjeme druhým plátom. Odložíme na pár hodín zmäknúť. Po zmäknutí krájame na rovnaké kocky. Vrch posypeme práškovým cukrom.