Medový krémeš

60 min. 2-3 hod. mäknúť

Medový krémeš

Suroviny:

na cesto:

  • 300 g hladkej múky
  • 100g práškového cukru
  • 2 PL rumu
  • 2 vajcia
  • 1 PL medu
  • 1 lyžicka sóda bikarbóny
  • 50g Hera

na plnku:

  • 200 g Hera
  • 150 g práškového cukru
  • 1 liter mlieka
  • 2 žĺtka
  • 4 PL polohrubej múky
  • 2 balíky prášku- zlatý klas
  • 2 PL rumu
  • 2 smotany na šľahanie
  • vanilkový cukor

Postup:

Z prísad si vypracujeme hladké cesto, ktoré si rozdelíme na dve rovnaké časti. Rozvaľkáme ich na papieri na pečenie na veľkosť plechu, popicháme vidličkou a upečieme do ružova.

Dáme si variť mlieko. V miske si zatiaľ vymiešame žĺtka, cukor, múku a zlatý klas a pridáme trochu mlieka, aby sa nám hmota ľahšie vymiešala. Zhomogenizovanú hmotu vlejeme do teplého mlieka a uvaríme puding, pridáme rum a necháme vychladnúť. Po vychladnutí spojíme puding s vyšľahaným maslom.

Plnkou potrieme plát, na pudingovú plnku navrstvíme vyšľahanú šľahačku s cukrom a prikryjeme druhým plátom. Odložíme na pár hodín zmäknúť. Po zmäknutí krájame na rovnaké kocky. Vrch posypeme práškovým cukrom.

MADE IN SLOVAKIA ♥