Orechové kocky

Tento recept mám od svojej maminky, ktorá ho piekla pravidelne na sviatky. Vždy s ním mala veľký úspech a pamätám si, že som si vždy oblizovala všetky prstíky :P Nadýchané orechové cesto s lahodnou čokoládovou polevou dozdobené krémovou plnkou s kúskami orechov. Recept som si trochu upravila, z tradičného cesto-plnka-poleva som spravila takúto „modernejšiu“ verziu.

Potrebujeme:
Na cesto:
200 g polohrubej múky
150 g kryštálového cukru
4 vajcia
10 pl oleja
8 pl vody
1 PDP
100 g mletých orechov

Na čokoládovú plnku:
Čokoláda
Smotana na šľahanie

Krémová plnka:
500 ml mlieka
krupica
kryštálový cukor
1 tradičné maslo
60 g mletých orechov

Vajcia s cukrom vyšľaháme do penista, postupne pridáme vodu, múku, olej, orechy a prášok do pečiva. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie, uhladíme a pečieme pri 150 C.

Čokoládovú plnku si pripravíme z kvalitnej čokolády (mliečna alebo kombinácia mliečnej s horkou), ktorú si rozpustíme (na vodnom kúpeli) v smotane na šľahanie. Necháme chvíľu vychladnúť a nalejeme na upečené a vychladnuté cesto. Necháme v chlade stuhnúť. Zatiaľ si pripravíme krémovú plnku a to tak, že si z mlieka, cukru a krupice uvaríme hustú krupicovú kašu. Kaša po vychladnutí musí byť tak hustá, že pri jej premiešaní sa v nej robia veľké hrčky. Kašu si necháme úplne vychladnúť. Zmäknuté maslo si vymiešame a postupne doň primiešavame vychladnutú kašu. Krém by mal byť hustý, hladký, bez hrudiek a nie veľmi sladký. Samozrejme si každý dosladí podľa seba. Nakoniec do krému primiešame mleté orechy. Cesto si rozkrájame na kocky a pomocou cukrárenského vrecka robíme na vrch malé kopčeky. Tie ešte posypeme mletými orechmi a odložíme do chladničky. Najchutnejší je na druhý deň, keď sa jednotlivé chute koláčika prepoja.