Tento recept je pre milovníkov čokoládovej maškrty a to či veľkých alebo malých. Na povrchu chrumkavá kôrka a vo vnútri vláčne čokoládové cesto. Silnú čokoládovú chuť fantasticky dopĺňa kyselkavá šťavnatá čučoriedka. A keďže tento brownies je bez múky, môžem si ho s čistým svedomím dopriať veľa…
Suroviny:
- 200 g horkej čokolády
- 200 g masla
- 4 vajcia
- 100 g práškového cukru
- 1 bal. kakaového pudingu v prášku
- 2 KL kypriaceho prášku
- za hrsť čučoriedok
Postup:
Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Čokoládu nalámeme a pozpustíme na vodnom kúpeli. Necháme chvíľu vychladnúť.
Vajcia si vyšľaháme s práškovým cukrom dopenista. Pomaly primiešame roztopenú čokoládu, puding v prášku a prášok do pečiva. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom, uhladíme a posypeme umytými čučoriedkami. Pečieme 25 minút.
Upečený Brownies necháme vychladnúť a krájame ho na rovnaké štvorce. Pri servírovaní ich môžeme posypať čerstvými čučoriedkami.