Čokoládové tartaletky

Základ cesta a aj postup jeho prípravy je rovnaký ako pri citrónových tartaletkách, len v tomto prípade k nemu pridáme trochu kakaa.

Na čokoládové cesto potrebujeme:
340g hladkej múky
150g masla
90 g práškového cukru
2 vajcia
štipka soli
3 PL kakaa

Zmiešame si maslo s trochou múky, vajcia a cukor. Postupne pridáme zvyšok múky a kakao a vypracujeme hladké cesto. Necháme ho hodinu odstáť v chladničke, aby sa nám s ním lepšie pracovalo. Cesto veľkosti vlažského orecha vtláčame do košíčkov alebo do muffinového plechu. Pečieme 10-15 min pri teplote 170°C.

Na čokoládový krém potrebujeme:
200 g horkej čokolády
100 g mliečnej čokolády
300 ml smotany na šľahanie
štipka soli
trochu škorice alebo iné korenie (kardamón)
šťava z jedného pomaranča
1 celé vajce

Smotanu privedieme do varu, zalejeme ňou nalámanú čokoládu a dobre premiešame. Keď trochu vychladne, pridáme vajíčko, štipku soli, škoricu a šťavu z pomaranča. Tart naplníme krémom až po okraj a dáme späť do rúry na 12 minút s teplotou 150C. Krém je dobrý vtedy, keď je na okraji pevný a v strede ešte "trasľavý". Necháme vychladnúť a potom zdobíme ovocím, čokohoblinami alebo pusinkami.