Čokoládový cake (kejk)

Tentokrát tu pre Vás mám recept, na ktorý som natrafila na internete s cieľom urýchliť ten čas strávený pri sporáku :D veru, aj také dni sú... Ide naozaj o jednoduchý recept, rýchlo pripravený, ale jeho chuť je o to intenzívnejšia. Kombinácia čokolády a jemného tvarohu na našich chuťových pohárikoch prebudí známu chuť pripomínajúcu „starý dobrý“ termix.

Potrebujeme:
Cesto:
balík kakaových bebe keksov
100 g tradičného masla
500 g jemného tvarohu
1 smotana na šľahanie
300 g čokolády
Na polevu:
140 ml smotany na šľahanie
100 g čokolády

Bebe keksíky si rozomelieme, pridáme k nim rozpustené maslo, premiešame a nasypeme do tortovej formy (23cm) vystlanej potravinárskou fóliou.
300 g čokolády si rozpustíme nad vodným kúpeľom a chvíľu necháme vychladnúť. Zatiaľ si vymiešame tvaroh so smotanou na šľahanie tak, aby sme nemali hrudky. Pridáme trochu vychladnutú čokoládu, dobre zamiešame a vylejeme na keksíkové cesto. Pekne uhladíme a dáme do chladničky.
Nakoniec si pripravíme čokoládovú polevu rozpustením čokolády v smotane na šľahanie. Keď sa nám čokoláda pekne rozpustila, necháme chvíľu vychladnúť a potom ju nalejeme na vrch čokoládovej plnky. Opäť to vložíme do chladničky najlepšie na noc, tak zaručíme, že budú jednotlivé vrstvy stuhnuté a pri krájaní sa nebudú roztekať. Zdobiť sa môže či už čerstvým ovocím alebo kúskami čokolády, fantázií sa medze nekladú