Tento recept mám veľmi rada, nakoľko ide naozaj o veľmi jednoduchú a rýchlu prípravu koláčika. Nemusím šľahať bielka,nemusím dávať pozor na postupnosť surovín, iba všetky suroviny spolu zmiešam a mám výborný šťavnatý hrnčekový koláč aj s chrumkavou kôrkou navrchu. Najlepšie je, že si ho môžete upiecť hocikedy, či už v lete keď máte čerstvé ovocie ako napríklad slivky, broskyne, marhule. Alebo si ho môžete upiecť cez zimu z rôznych domácich kompótov pripravených v lete.
Suroviny:
- 3 celé vajcia
- 1 hrnček kryštálového cukru
- 1 hrnček oleja
- 1,5-2 hrnčeky mlieka
- 3 hrnčeky polohrubej múky
- 1 PDP
- ovocie podľa sezóny
na posýpku :
- 150 g hrubej múky
- 150 g kryštálového cukru
- 100 g masla
Postup:
Celé vajíčka vymiešame spolu s cukrom, postupne pridáme ostatné suroviny a vymiešame hladké cesto bez hrudiek.
Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie, navrch poukladáme na kocky nakrájané ovocie, v mojom prípade slivky. Na slivky rovnomerne nasypeme posýpku, ktorú sme si pripravili z hrubej múky, cukru a masla.
Dáme piecť na 180-185 stupňov približne 40-45 minút. Cesto si sledujeme „špajdlovou“ metódou. Zvonka vidíme vrch korpusu upečený do zlatohneda. Necháme chvíľu vychladnúť, nakrájame a podávame.