Hrnčekový koláč

Hneď na začiatok som sa rozhodla s Vami podeliť o jeden recept, ktorý v poslednom čase najviac pripravujem. Ide o koláč, ktorého príprava a následne pečenie trvá krátko a hlavne, si ho pripravíte aj keď doma dokopy „nič“ nemáte. Stačí len trocha múky, cukru, vajcia, tiež mlieko, olej a trochu ovocia či čokolády či čokoľvek čo máte radi.

Recept je nasledovný:
2 hrnčeky polohrubej múky
1 hrnček cukru
2 vajcia
1 hrnček mlieka
¾ hrnčeka oleja
1 PDP
1 vanilkový cukor alebo vanilkový extrakt

Všetky suroviny len zmiešame, netreba sa zdržiavať ani vajcami- nemusíme ich deliť a vyšľahávať sneh, keď sa Vám nechce vyťahovať mixér, stačí ak použijete metličku :)

Ja osobne dodržiavam nasledovný postup: Celé vajcia najprv vymiešam s cukrom, potom postupne pridám polohrubú múku, mlieko, olej, vanilkový extrakt a nakoniec prášok do pečiva s trochou múky. Cesto vylejem do formy na pečenie, ktorá je vystlaná papierom na pečenie a na vrch poukladám ovocie nakrájané na kocky. Ovocie môžete použiť či už sušené alebo čerstvé, môžete pridať rôzne orechy alebo kúsky čokolády.

Koláč pečiem pri 150 °C do ružova. Keď je už vrch ružovkastý, priebežne skúšam „špajdlovú“ metódu. Upečený koláčik je šťavnatý a na jazyku sa krásne rozplýva. Takéto cesto je vhodné aj ako korpus na tortu :)