Pralinky z čokolády sú vhodné či už na zdobenie tortičiek či iných sladkých dezertov. Vašim blízkym môžete pripraviť „handmade“ farebnú bonboniéru, určite ich tým potešíte.
Suroviny
Pralinky z bielej čokolády :
- 200 g bielej čokolády
- 70 g smotany na šľahanie
- 40 g masla
Pralinky z tmavej čokolády :
- 150 g horkej (65%) čokolády
- 70 g smotany na šľahanie
- 20 g masla
Postup
Smotanu na šľahanie privedieme do varu, nalámeme do nej čokoládu, pridáme maslo, premiešame a odstavíme z ohňa. Viackrát premiešame, aby sa nám hmota pekne spojila.
Prelejeme ju do mikroténového sáčka a vložíme do chladničky. Necháme chladnúť dve hodiny.
Pomocou čajovej lyžičky odoberieme vždy približne rovnaké množstvo a rukami vytvarujeme rovnomerné guľky. Tie môžeme vygúľať v kokose, v sekaných mandliach či vo farebnej múčke z pomletých makroniek.
Tip:
Ak sa ponáhľame a chceme mať pralinky hotové skôr, môžeme ich dať namiesto do chladničky – do mrazničky na približne 30 minút.
Ak chceš vedieť viac trikov, klikni sem