Pralinky z čokolády

15 min+ chladenie

20 ks

Pralinky z čokolády

Pralinky z čokolády sú vhodné či už na zdobenie tortičiek či iných sladkých dezertov. Vašim blízkym môžete pripraviť „handmade“ farebnú bonboniéru, určite ich tým potešíte.

Suroviny

Pralinky z bielej čokolády :

  • 200 g bielej čokolády
  • 70 g smotany na šľahanie
  • 40 g masla

Pralinky z tmavej čokolády :

  • 150 g horkej (65%) čokolády
  • 70 g smotany na šľahanie
  • 20 g masla

Postup

Smotanu na šľahanie privedieme do varu, nalámeme do nej čokoládu, pridáme maslo, premiešame a odstavíme z ohňa. Viackrát premiešame, aby sa nám hmota pekne spojila.

Prelejeme ju do mikroténového sáčka a vložíme do chladničky. Necháme chladnúť dve hodiny.

Pomocou čajovej lyžičky odoberieme vždy približne rovnaké množstvo a rukami vytvarujeme rovnomerné guľky. Tie môžeme vygúľať v kokose, v sekaných mandliach či vo farebnej múčke z pomletých makroniek.

Tip:

Ak sa ponáhľame a chceme mať pralinky hotové skôr, môžeme ich dať namiesto do chladničky – do mrazničky na približne 30 minút.

Ak chceš vedieť viac trikov, klikni sem

MADE IN SLOVAKIA ♥