Tento čokoládový korpus je na prípravu veľmi jednoduchý a pritom je krásne nadýchaný a to aj bez použitia prášku do pečiva.
Suroviny
- 9 vajec
- 9 PL kryštálového cukru
- 9 PL polohrubej múky
- 3 x čokoládový pudingový prášok
- 1 l mlieka
- 250 g maslo
- 9 PL kryštálového cukru
- 200 g čokoláda
- 50 g Cera
- 6 PL kakaa
Postup
Tri celé vajíčka si vyšľaháme s 3 PL cukru do penista. Pri vysokých otáčkach šľaháme aj 10 minút.
Keď hmota zmenila farbu a zdvojnásobila objem, znížime otáčky a pridáme 3 PL múky a 2 PL kakaa. Miešame len minútku a cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Cesto rovnomerne rozotrieme a dáme piecť na 190 stupňov asi na 15 minút. Samozrejme cesto môžeme kontrolovať špajdlovou metódou. Medzitým si dáme šľahať ďalšiu dávku. Takto si spravíme tri rovnaké cestá.
K plnke si uvaríme z mlieka, pudingového prášku a cukru hustý puding. Necháme ho vychladnúť. Keď nám puding vychladol, primiešame ho k maslu, ktoré sme si predtým tiež dobre vyšľahali (aspoň 10 minút). Miešame až kým nezískame hladký krém.
Spodný plát si natrieme polovicou krému, položíme naň druhý plát, ten natrieme zvyšnou polovocou krému a naň položíme tretí plát. Môžeme na noc zaťažiť.
Po stuhnutí vrch polejeme polevou z roztopenej čokolády a cery.
Tip:
Pre obzvláštenie môžeme stredný plát potrieť pikantným džemom. Rezy krájame horúcim nožom.
Pre ďalšie tipy a triky, klikni sem