Suroviny:
- 200 g práškového cukru
- 120 g medu
- 120 g masla
- 3 vajcia
- 500 g hladkej múky
- 1 KL sóda bikarbóny
- 1 vrecko škorice
- podľa obluby orechy, hrozienka, slivky, brusnice, kúsky čokolády
Postup:
Cukor a med si dáme skaramelizovať, pridáme maslo a miešame do rozpustenia .
Po vychladnutí pridáme celé vajcia, múku, sódu bik. a škoricu. Prisypeme za hrsť rôzneho šušeného ovocia ako napríklad orechy, hrozienka, slivky, brusnice alebo kúsky čokolády. Cesto necháme hodinu postáť.
Odoberáme cesto veľkosti orecha a vytvarujeme gulku. Poukladáme na plech s papierom na pečenie a pečieme pri 180C približne 15 min.
TIP:
Škoricové kôpky odporúčam zjesť do týždňa, potom postupne tvrdnú.