Tieto šľahačkové rožky sú prekvapivo jednoduché na prípravu, ak je gazdinka šikovná, rožky sú hotové aj za hodinu. Svojim hosťom viete ponúknuť sladké domáce pečivo, ktoré sa im bude rozplývať na jazyku.
Suroviny
- 500 g hladkej múky
- 300 g masla
- 250 ml smotany na šľahanie
- šťipka soli
- vanilkový cukor
- lekvár
- práškový cukor na obalovanie
Postup
Zo surovín si vymiesime hladké cesto. Rozdelíme ho na 8 rovnakých bochníkov. Každý jeden bochník vyvaľkáme do kruhu a rozkrojíme na 8 trojuholníkov (ako keď krájate pizzu).
Trojuholníky natrieme pri širšej strane lekvárom a zrolujeme smerom ku špicu. Rolujeme tak, aby sa nám cesto po krajoch zlepilo, inak by nám pri pečení lekvár z rohlíkov vytiekol.
Poukladáme ich na vymastený plech a pečieme pri 180 stupňov do ružova. Ešte teplé (ale nie horúce) ich obalujeme v práškovom cukre.
Tip:
Odporúčam, naplniť rožky hustým lekvárom, aby ho z nich počas pečenia čo najmenej vytieklo. Chuťovo je lepšie zvoliť kyslejšie lekváre (ríbezľový, slivkový…)
Pre viac tipov a trikov, klikni sem