Vínové pečivo

120 min

Vínové pečivo

Suroviny:

  • 300 g hladkej múky
  • 1 maslo
  • 4 PL bieleho vína
  • 1 ČL kryštálového cukru
  • práškový cukor na obalovanie

Postup:

Všetky suroviny spolu vymiesime, zabalíme do potravinovej fólie a necháme 2 hodiny v chlade.

Cesto si vyvaľkáme na približne 0,5-0,7cm, vykrajujeme rôzne tvary a poukladáme na papier na pečenie. Pečieme pri 170 C do slabo ružova.

Po upečení ich necháme chvíľu vychladnúť, ale ešte stále teplé ich obalíme v práškovom cukre.

Tip:

Ak vynecháme cukor a pridáme do cesta lyžičku soli, a vykrajované potrieme vajíčkom rozmiešaným so soľou prípadne iným korením, získame výborné slané pečivo.

MADE IN SLOVAKIA ♥